Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Meeting

2007.07.10. 22:47 | KEhelyKE | Szólj hozzá!

Mi a rák az hogy meeting? Ez egy nagy kérdés. Mindenki használja orrba-szájba, vajon meg tudná valaki fogalmazni, hogy mit is jelent? A szótár szerint találkozó.
Mondjuk motoros talalkozó, vagy osztálytalalkozó. Bár nem hallottam még senkitől, hogy megy a tíz éves érettségi meetingjére - vagy nagy motoros meeting lesz a jövő héten. LOL! Megbeszélésekre használják. De bárhogy is, miért is nem lehet magyarul?
Nem is olyan nagyon régen, még az is ritkaságszámba ment, ha valaki véletlenül tudta mit jelent a Rolling Stones, vagy a Depeche Mode.
Persze fontos, hogy beszéljünk idegen nyelveket, és az angol valóban jobban hangozhat, viszont ez itten kérem Magyarország.
Bizonyos helyzetekben - főleg szakmai beszélgetéseknél - valóban egyszerübb idegen szavakat használni, hiszen könnyebben megértik egymást, vagy bonyolultabb lenne magyar megfelelőt használni, de ez nem azt jelenti, hogy nem magyarul kell beszélni. Rááadásul az a tapasztalat, hogy a nagytöbbség képtelen egy épkézláb mondatot hegeszteni. Hebeg habog, meg azt sem tudja mi a neve. Nevetséges, de sajnos sokszor tapasztalom. Nagyon sokat beszélek emberekkel telefonon. Telefon esetében persze lehet valaki izgatottabb, ha monjuk idősebb, és új ez még neki, hiszen telefonálni is meg kell tanulni, de a fiatalok (is) néha megdöbbentő butaságokról tesznek tanubizonyságot, amellett, hogy még köszönni sem tudnak.
Ezt persze a felnőttektől tanulták. Legfőképpen a legidősebb korosztály valamiért elfelejtette, hogy bizony gyerekkorában köszönni biztosan megtanították. Mégis sokszor vissza is én köszönök. Milyen eljárás ez? Aztán meg morognak, hogy neveletlen ifjuság. Az nem jut eszébe, hogy ő nevelte ilyenné.
Ah fárasztó ez, öreg! Tiszteld a fiatalt, hiszen te is voltál az, és persze fiatal! Tiszteld az öreget! Te is leszel az.

Hogy jutottam el a meetingtől ide? Néha fárasztó az elmélkedés. Minek is rájönni dolgokra? Úgy van, és kész. Hogy van az, hogy igazándiból semminek semmi értelme? Ez is egy kibaszott nagy paradoxon! A nagy kérdések adnak értelmet az életnek, de ha meg is fejted, rájössz, hogy teljesen felesleges, hiszen a végzeteden nem változtathatsz. viszont ez is egy kérdés, amin lehet elmélkedni.
Az életet adó víz, amibe bele is lehet fulladni. De akkor mit csinálunk ezen a bolygón? Van egy raklap víz, amibe egyszer majd mind belefulladunk.
Eh ez nem vezet sehova...

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr91115690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása