Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Hírek

2008.07.02. 13:17 | KEhelyKE | 2 komment

Biztos örexek, de mostanság nem szórakoztató műsorokat nézek, hanem a Hír TV-t. A műsorok 99%-a mondjuk egyáltalán nem szórakoztat. Engem nem. Mások biztosan máshogy vannak ezzel. Biztos van rá kereslet. Így mennek a dolgok. Amire van kereslet az lesz. Na ez egy jó hülye mondat vót :)

Szóval, napjainkban egyre puskaporosabb a hangulat. Legalábbis itt Budapesten. Nem tudom, más helyeken hogy érzik az emberek. Keletre tudom, mert ott úgy szaporodnak a cigányok, mint a pipacs a búzamezőn, csak amíg a búzamezőn irtjuk a pipacst (szándékosan írtam így, nem köll okoskodni), addig az nagy magyarok nem írtják a cigányt. Azok pedig csak szaporodnak, egyre nagyobb károkat okozva...anyagilag is, morálisan is, meg úgy egyébként is. Nyugat felé talán kicsit enyhébb a kontraszt, ott kevesebben vannak. De kanyarodjunk vissza.
Minden aluljáró, forgalmasabb terület tele van lopott holmikat áruló tetvekkel. Hogy ez aljas rágalom? Bizonyítsam be, hogy lopta? HAHA! Bizonyítsa, hogy nem! Naugye! Szóval ezek ott vannak, és nyomatják az "óccsós" szöveget...azt most hagyjuk, hogy a közteresek xarnak rájuk, inkább buzerálják azt, aki meg merészel inni egy jó sört a parkban, így nyáron, igen, az is szabálytalan persze, de az arányokat nézzük már! Miért is árulják a szemetet? Mert van olyan marha, aki megveszi tőlük! Miért vásárol tőlük bárki is? Ki tudja, honnan kukázták ki a gyümölcsöket, meg a többit...! Elhiszem, hogy óccsó, de akkor se adjunk már pénzt ezeknek a zsebébe...! Ha nem éri meg nekik, nem fognak lopni, mivel nem fogják tudni eladni, illetve talán nem kell majd kerülgetni őket, meg azt a mocskot, amit maguk után hagynak...erre még nem jött rá senki?

Szóval így van ez a kereslet dolog. Fostalicska műsorokra van kereslet? Akkor az fog menni. Az óccsó! Minél több agyhalott nézi a xarabbnál xarabb műsorokat, annál több zsetont lehet beszedni a reklámokból, és mivel a kula műsor(na vajon hány szinoníma jut még eszembe a xarra) gyártása kevesebb befektetéssel megoldható, még több pénze lesz ott néhány embernek. Ez egyébként nem baj. De én nem hagyom magam teljesen bezombulni hülye műsorok által. NA! :)
Az mondjuk érdekes, hogy ha beszélgetek ismerőseimmel ezekről a dolgokról, akkor általában az derül ki, hogy ők is hasonlóképpen vélekednek. Ennek megfelelően senki nem nézi ezeket, csak úgy mondják. Én persze nem hiszem el. Tudom, hogy sokan máskép mondják, mint ahogy gondolják. A sokan talán nem is megfelelő szó. Mindenki! Undorító. Ráadásul teljességgel érthetetlen. Számomra. De miért is vonok le ilyen messzemenő következtetéseket? Természetesen ebben is van tapasztalatom.
Sokszor vettem részt közvéleménykutatásban. Ez egy érdekes dolog. Úgy volt, hogy kaptunk egy listát azokról a számokról, melyek publikusak. Ismerjük, hogy hányan laknak egy-egy kerületben. Meg van határozva, hogy hány véleményre van szükség. Az előírás az volt, hogy 1000 sikeres hívás után(akik hihető válasz adnak a kérdésekre) értékelhető az eredmény. Eddig világos ugye? Tehát egy hárommilliós városban ezer ember véleménye alapján készül statisztika. Ezek a nézettségi mutatók is így készülnek. Lehet, hogy több ember bevonásával, azt nem tudom. Szerintem ezek a statisztikák egyáltalán nem hitelesek. Több okból is. Először is, ha egy kerületben megkérdezel 100 embert, hogy nézte-e a mónikasót, és 95 nézte, akkor az nem azt jelenti, hogy az egész kerület 95%-a nézte. Pedig így mérik. Van aztán egy olyan dolog is, hogy ezeket a kutatásokat vezetékes számok felhívásával végzik, amelyek nem titkosak, de ez manapság egyre kevesebb. Egyre kevésbé hitelesek ezek a statok. Volt olyan, hogy annyi öreg, nyugdíjas válasz volt már, hogy módosítani kellett a scriptet(kérdések, illetve válaszlehetőségek, melyeket felolvasunk a delikvensnek), hogy 18 és 60 év közöttiek válaszait kérjük. Persze jöttek az okosok, akik bunkó módon megjegyeték, hogy 60 év felett már nem is ember? Arra persze nincs lehetőség, hogy mindenkinek elmagyarázzuk, hogy azért van így, mert már annyi 60 év feletti vélemény van, hogy kell más korosztályból is, különben lófaszt sem ér az egész kérdezösködés...!
Különben sem értem, miért kell beleokoskodni valamibe, amiről fingja nincs. Sokszor volt olyan, hogy normál hanggal felvette a telefont, aztán amikor meghallotta, hogy mivan, bunkó módon megkérdezte, hogy merészelem ebéd közben zavarni. (Ezeket a közvéleménykutatásokat hétvégén végeztük, értelemszerűen.) Óhogyaza...hát honnan a pokolból kellett volna nekem tudnom, hogy éppen ebédel? És különben is! Azt gondolja, hogy én azért hívtam fel, hogy zavarjam ebéd közben? Az eszébe sem jutott, hogy én is szívesebben ebédelnék otthon, mint hülye embereknek hülye kérdéseket tegyek fel...ez jellemző. Akár örülhetne is, hogy a véleménye számít, de nem, ő inkább bizonyítja, hogy tök felesleges ez az egész. Ki a faszt érdekel ennyi gyökér véleménye? Persze vannak normálisak is, sőt olyan is volt, aki kérte, hogy később hívjam vissza, mert odaég az ebéd, most azt hegeszti, de amúgy nagyon szívesen válaszol...hogy lehetnek ennyire mások az emberek?

Szóval elég ebből a sok xar műsorból, elkezdtem híreket nézni, és egyre többet olvasni. Ez eddig nem volt jellemző rám. Valszeg nem is fog sokáig tartani, mert jó híreket még nem hallottam, nem olvastam. Még csak szórakoztatót sem. Minndenhol a hülyeség. Ihhon is, külföldön is...mindenfelé...tényleg jön a világ vége? Vagy csak jó dolgunkban nem tudjuk, hogy mit csináljunk?

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr79549518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.03. 23:02:33

HírTV-t tájékozódás céljából nézünk, nevében is benne van, h nem szórakoztató kategória.
(Személy szerint örülök, h nem ATV-t nézel :D)

A lopott holmihoz ha nem tapad vér, hát árulja. Te is olcsóbban vehetsz mondjuk gázgyújtót vagy csokit.
A sörözésért basztatást én sem szeretem, nem mindenki vandál állat, mi sem vagyunk azok, nem szemetelünk, normálisan sörözgetünk :)

Kereslet: elúállítanak neked vmi műsort, eladják, van aki megnézi, és végül azt mondják, h neked erre van igényed, noha ők nyomatják választék gyanánt, persze érdekesnek tálalva.

Budapest 1,8millió lakosú. Amit írsz, azt úgyhívják reprezentatív minta.

A végéhez pedig: a hír a ki mit mikor hogyan miért kérdésekre válaszol. Az 5. nem feltétlenül, de az első 4 alap, különben nem hír.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.07.04. 08:28:59

- valóban, a hír tv nem szórakoztató, de azért néha lehetnének jó hírek is nem? :)
- nem az olcsóság a lényeg, hanem az, hogy támogatod őket gyakorlatilag, így továbbra is fog lopni, és különben sem célszerű kétes eredetű dolgokat vásárolni...de a legfontosabb, hogy simán le lehetne állítani őket, elég lenne, ha nem vásárolna tőlük senki, mert persze a hatalomra sosem lehet számítani....
- 1,8? huh! fogy a nemzet tényleg :/
süti beállítások módosítása