Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

n súly - érted egyensúly ;)

2008.01.22. 13:45 | KEhelyKE | 10 komment

Tudom, hogy kurva vicces a cím, de valójában egy nagyon komoly dologról szeretnék ma csacsogni Nektek! :)

Biztosan sokan elgondolkoztak már azon, hogy milyen jó is lenne, ha jó sok pénze lenne, nem kellene nézni, hogy mi mennyibe kerül, bátran lehetne költekezni, tehát egyfajta anyagi biztonság.. ugye? Milyen jó is lenne...
A lényeg ott van, hogy MILYEN jó lenne! Sok filmet láthattunk már arról, hogy a gazdagoknak is megvannak a gondjaik, igaz, nem olyan, hogy turkibutikban kell vásárolnia a plázák helyett, de azért nekik is van mitől fájjon a fejük...
Látott már mindenki ilyen filmet gondolom. Még az is lehet, hogy meg is értette. Még az is lehet, hogy egyet is értett vele. De amikor legközelebb elhúzott mellette két böszmenagy 'bömös', akkor eszébe jutott az a kontraszt, hogy Ő reggel hagymaszagu, büdös, tahók között utazik tömegközlekedési eszközön...- na mondjuk ez is megér egy postot, bár már soxor volt róla szó futólag.
Tehát arra fog gondolni az emberünk, hogy dejólenne, ha neki is lenne sok sok pénze, és elgondolkozik, hogyan is lehetne megvalósítani.
Azt mindenki tudja, hogy becsületes munkával szinte lehetetlen meggazdagodni, éppen ezért emberünk el lezd gondolkozi azon, hogy illegális módon fog nagyobb bevételre szert tenni. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen, ha valakit úgy neveltek, hogy becsületesen éljen, dolgozzon, és így nőtt fel, az nehezen fog tudni másokat átverni, becsapni, satöbbi. De ettől most tekintsnk el, hiszen arra akarok kilyukadni végülis, hogy a VILÁG úgy működik, hogy egyensúlyban van, és ez igaz ránk, emberekre is... tehát nem lehet mindenki bűnöző. Nem lehet, hogy senki nem dolgozik, hanem helyette lopni akar. Miértis nem? Mert ha senki nem dolgozik, akkor nem lesz mit ellopni ugye?

Képzeljük el, hogy az egész emberiség 100 ember. Ebből a 100 emberből 80 becsületesen dolgozik, műveli a földeket, gyárakban termel, iskolákban tanít, betegeket gyógyít, satöbbi. A maradék 20 ember pedig lop, csal, drogot árul, sikkaszt, lányokat futtat, satöbbi. De mi lenne akkor, ha mind a 100 ember lopni akar? Az nem fog menni, hiszen, ha senki nem dolgozik, akkor nem lesz mit ellopni. Igaz?
Valakinek csak akkor lehet több, ha másoknak kevesebb van. Ezért van az, hogy az összes javak 80%- át az emberiség 20%- a használja. Azért ez elég durva nem?

De miért vannak emberek, akiknek akkora ház, meg telek kell, mint egy kisebb állam? Egyszerre  csak egy autóban ülhetsz nem? Olyan fontos, hogy a garázsban álljon másik 20? Nem hinnem.
Nem mondom, hogy holnaptól az összes milliárdos, meg milliomos mondjon le a vagyonáról és ossza szét a szegények között. Nem vagyunk egyformák. Én is szivesebben laknék egy olyan telken, egy olyan házban, ahol nyugalom van, mert nem a belvárosban egy panel, hanem egy nyugodt környék, ahol nem zavar senki.
De nem lehet mindenkinek akkora telke, hogy a madár éhenhal, mire körberepüli. Ahhoz túl sokan vagyunk. Véges a bolygó 'kapacitása'. Ahogy a Pusztítóban mondta Sly a végén: te legyél egy kicsit tisztább, te meg egy kicsit koszosabb... valahol a középút.
Tehát, akinek akkora telke van, mint a Budaörsi TESCO, az mondjuk elférne fele akkora helyen is, akinek van egy Hummerje, az kölekedhetne egy kisebb személyautóval is városban, ahol meg 20 gyerek születik a nyomrba, ott talán elég egy is, vagy egy sem. Minden mindennel összefügg, és ha nem is mindenki érzi úgy, hogy jó neki, azért így van minden:

EGYENSÚLYBAN!

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr17307186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nonoo · http://www.nonoo.hu/ 2008.01.22. 14:19:05

A Slyos idézet volt a fénypont!

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.01.22. 15:23:11

naigen, de ha valaki nem látta a filmet, akkor nem tudom, hogy erteni fogja-e...valszeg nem :-/

1 nagyon feher ember 2008.01.24. 12:25:15

Nem vagyok raszista ,de mindig is utáltam a gazdagokat, mert én nem vagyok az ezt elolvasva még jobban utálom őket, bár tudom hogy a még szegényebeknek másabbak a gondjaik igy igaz ez a még gazdagabakra is, de még mindig nem vogyok raszista, ha utálom a gazdagokat.
Az egyensúly meg nem teljesen jol példázva volt én nem a drog kersekedőkre, csalora tolvvajokra vettem volna azt a 20 embert hanem politikusra szoval a helyes elosztás 100emberből 20 politikus ő irányit 70 normális 10 meg közötük garázdálkodik.....vagy nem?

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.01.24. 12:40:34

Kicsit zavaros ez a komment, bár köszönöm szépen, mindig örülök a visszajelzéseknek.
A rasszizmus és az anyagi helyzet nem tudom, hogyan függ össze...
Talán tényleg nem volt jó példa ez a gengszter vs. becsületes emberek hasonlat, de azért ezt hoztam fel, mert úgy gondoltam, hogy ez áll a legközelebb az emberekhez, hiszen mindenki gondolt mér hasonlókra... - a post lényege az, hogy azért történik minden úgy, ahogy történik, mert így van egyensúlyban a 'RENDSZER', a VILÁGMINDENSÉG!
Ha mégsem így lenne, akkor minden tudós, és gondolkodó iratkozzon be papírsárkányröptető tanfolyamra, de én tuti a kardomba dőlök.. :)

Nonoo · http://www.nonoo.hu/ 2008.01.24. 13:54:54

Hát az nagyon magyaros dolog, hogy utálni kell a gazdagokat, ha nem vagy az, már bocsánat :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.01.25. 07:43:30

Őszintén szólva én a magam részéről ezeket a folyamatosan vagyonfelhalmozó embereket már besoroltam a szenvedélybeteg kategóriába.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.01.25. 10:02:40

VÉD: szted jól van az úgy, hogy az összes javak 80%-át az emberiség 20%-a használja?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.01.26. 12:40:06

Nem, persze, hogy nincs jól. De mit tudsz tenni?

Olyan kultúrában élünk, amely már gyerekkortól kezdve arra készítí-készteti az embert, hogy legyen minél sikeresebb, gazdagabb, valósítsa meg önmagát, stb. (Egyébként kíváncsi volnék rá, hogy tudja-e valaki, hogy mit jelent pontosan az önmegvalósítás...)

És ezzel a 'gyűjtögetéssel' nincs is baj addig, amíg el nem ér valaki egy normális életszínvonalat. Ez egyeseknél alacsonyabb, másoknál magasabb. De minden, ami már ezek után történik, szerintem inkább mentális betegségre utal.

A borzalmas igazából az, hogy valamelyik évben lemérettem az ökológiai lábnyomomat a Szigeten. Kb. kettő lett. És a srác, aki kiszámolta a teszteredményekből, megdícsért, hogy ez Európában milyen jó eredmény, mert az európai átlag legalább négy, míg az afrikai talán az egyet, ha eléri. Na, a problémák alapja valahol itt van, asszem.

retosz 2008.02.04. 23:49:25

Volt egy okos ember, aki azt mondta: "Az energia nem vész el, csak átalakul."
És tényleg, tegyük fel (ami igaz is) hogy minden energiából van- te, a ház, a szeretet, a pénz, az idő stb. -.

Volt egy másik okos ember, aki ezt mondta: A Világ mindig egyensúlyban van. Lefordítva: ha zseni vagy matekból és alázod a matektanárod, akkor nem lehetsz a focicsapat gólkirálya.-mivel az idő is energia és ha időt fektetsz a matekra, nem jut időd a focira.

Ez az egyensúly mindig fentáll. Ha valaki túl okos, az általában kevésbe nyitott. És ha valaki túl "vagány" általában kevés a "sütnivalója". És nem lehet valaki mindenben jó vagy mindenben rossz, mivel az ellentétben áll az előbb említett 2 törvénnyel. Te döntöd el, hogy gazdag leszel-e, de ennek meg van az ára: elveszted a becsületedet, kevés IGAZ barátod lesz, félned kell a "sötétruhás" emberektől valamit a pénzed állandó elvesztésétől.

És tényleg az "aranyközépút" a legjobb, bár ez tenne minket ÁLTALÁNOS, egyéniség nélküli emberekké.

Végszóra, ezt az igazságot tartsd a fejedben. Nem vagy se vesztes se győztes, se gazdag se szegény - valamiben te vagy a világon a legjobb (talán éppen abban, hogy te tudod a borsót leggyorsabban meghámozni) de te vagy a világon a legrosszabb is. Az IRIGYELT emberek megtalálták, hogy miben a legjobbak, viszont ezzel eggyütt egy csomó baj is a nyakukba akadt (nincs magánéletük, örült rajongók -John Lenon). Minden ember egyenlő, csal viszonyítás kérdése, hogy miben.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.02.05. 16:11:27

naigen, de amíg egy életem van és az is kurva rövid, addig nem akarok arra várni, hogy miben vagyok jó :)
süti beállítások módosítása