Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Pünkösd

2008.05.13. 16:40 | KEhelyKE | 12 komment

Jók ezek az egyházi ünnepek. Egyházi? Vallási? Milyen is? Fogalmam nincs. Tudod nem szégyenlem, hogy nem tudom, mi az a pünkösd. Annyit tudok, hogy nem volt aznap suli, ha hétköznapra esett... - igen ez itt a poén helye :))
Szóval, mi is az a pünkösd? Én pont lex@rom. Aztán mégis kapok érte egy jó kis szabadnapot. Ráadásul fizetik is. Tök jó nem? Pedig nem is vok hívő. Meg semmi se nem vok. Ezeken a dolgokon már régóta elmélkedek. Teljesen független vagyok minden vallástól. Legalábbis így tudom. Később már tudatosan igyekeztem magam távol tartani mindenféle marhaságtól. Már mondtam sokszor, hogy a vallás osztja meg leginkább az emberiséget. Meg aztán a vallás olyan dolog, mintha manapság is még mindig pattintott kőszerszámokat használnánk. Haladni kell a korral. Reménytelen, hogy messzire jutunk, ha mindig visszahúznak több száz, vagy több ezer éves dogmák.
De miért is kell, hogy pünkösd napján fizetett ünnep van. Még szenteste sem az. Meg szilveszter napja sem. Azért sem fogok 'ráguglizni', hogy mi ez.
Meg folyamatos műszakban nincs is olyan, hogy fizetett ünnep. Ott csak munkanap van, meg szabadnap. Egyre több embert érint. Úgy értem, egyre többen dolgoznak folyamatos munkarendben. Nem is beszélve a másodállásokról. Tök felesleges ilyen napokat tartani. Az ünnepnap nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni. Vagy igen? De miért? Persze, jó volt most is három napig dögleni, de ez csak az érem egyik oldala. Keresztény Állam vagyunk? HAHA! Ezt biztos nem gondolja senki komolyan.
Jut eszembe, volt egy felmérés, ami arról szólt, hogy mit csinálnál, ha jönne egy baszott nagy meteor, ami - nem emléxem pontosan - rövid időn belül becsapódik, és mindenki megdöglik, szóval, hogy mit csinálnál. Az emberek kb. 2%-a válaszolta, hogy imádkozna...azért ez elég jól mutatja, hogy valójában mennyire is hisznek az emberek. Ez a kutatás nem Mo.-on volt. Úgy vélem,  hogy megmondják, hogy miben higgy, miben ne, mitől félj, és a többi, és a többi...Azok, akik úgymond, vallásosak, nagy részük, pont lex@rja ezt az egészet. Ismertem egy igazi hívőt. Nem dolgozott Vasárnap. Nem csak oltotta a hülyeségeit, hanem tényleg komolyan is gondolta. Nem is vallásos, hanem hívő. Óriási különbség. Ezektől függetlenül ugyanúgy felvette velünk a munkát(akkor még fizikai munka volt), nyomatta a piát velünk, ha nem vezetett, ment a hülyeség...Teljesen normálisan mentek a dolgok. Amíg nem mondta, nem is vettem észre, hogy mennyire komolyan hisz.
Tiszta hülyeségeken problémázok nem? Tulajdonképpen nem problémázok. Egyszerűen érdekel. Nehezen tudom értelmezni az antivalenciát.
Valaki érti? Nekem nem is járna ez az ünnepnap nem? Ilyenek eszembe se jutottak, amíg multiknál szoptam a f@szt. Nahát nahát. Milyen lenne, ha tényleg semmi nem lenne. Mit ér az ünnep, ha csak néhányan élvezhetik? Az nem is ünnep. Meg aztán mit is ünnepelünk? Nem kell dolgozni...az a legjobb..meg is lehet nézni, hol tartunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr37466658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benedek 2008.05.21. 16:49:26

"Keresztény Állam vagyunk? HAHA! Ezt biztos nem gondolja senki komolyan."

kislány, valamit nagyon benéztél. képzeld el, keresztény állam vagyunk, ami nem azt jelenti, hogy mindenki keresztény, hanem azt, hogy az ország történelme, kultúrája, kialakulása a keresztény kultúrkörhöz tartozik.

rendben van, hogy (fél)műveletlen vagy, de ezt nem kellene nyilvánosan hirdetni. sokat kell még tanulnod a világról, úgy tűnik, mert egyelőre még elég ostobácska vagy.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.21. 17:05:53

kedves benedek: nem állítottam, hogy a keresztény állam azt jelenti, hogy mindenki keresztény. Sőt, ezzel kapcsolatban semmit nem állítottam.
Itt az a lényeg, hogy én nem vagyok keresztény, és mégis kapok egy fizetett szabadnapot. ami szerintem akkor sem járna, ha keresztény lennék. Nem hiszem, hogy Mariska néni és Pista bácsi, akik egész nap keményen dolgoztak a földeken, vagy a gyárban, és nem mellesleg Vasárnap templomba is jártak, szóval, hogy Ők nem mentek megetetni az állatokat valamelyik ünnepnap. Nem állhat le az élet. Ezt írtam, hogy jó volt dögleni otthon, de kurva sok ember dolgozott, kvázi helyettem is. És még pénzt is kapok érte. Ráadásul semmi közöm az egyházi ünnepekhez. Ezzel párhuzamosan megvan a véleményem a nagy kereszténységről, meg kultúráról is.

leone 2008.05.21. 17:20:04

"nem állítottam, hogy a keresztény állam azt jelenti, hogy mindenki keresztény. Sőt, ezzel kapcsolatban semmit nem állítottam."

Ez nem igaz, ugyanis a Benedek által idézett mondatot te írtad, vagy nem?
Továbbá ne mondd már, hogy olyan rossz dolog a fizetett szabadnap. Vagy ha ennyire el akarsz határolódni tőle, akkor legközelebb jelentsd be a cégednél, hogy szívesen átvállalod ilyenkor a hétvégi portás szerepét, mert te nem akarsz ünnepelni pogányságod miatt.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.21. 18:21:35

leone: értékelem a humorérzéked :))) de tényleg. a másik, pedig, írtam, hogy jó volt dögleni, olvasd már el rendesen légyszi' :)

leone 2008.05.22. 15:11:49

Nincs az az isten, amiért én ezt a sületlenséget még egyszer végigolvasom.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.22. 15:19:45

semmi gond leone :) a lényeg, hogy volt valamilyen gondolatod, és már megérte a postot bepötyögni ;) \o/

Lord_Cica (törölt) 2008.05.24. 15:32:04

benedek 2008.05.21. 16:49:26

Ha a dinnye trágyázott földből nő ki, gondolom nem mondod azt, hogy szart eszel.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.26. 09:12:37

mivan? :) ez most hogy is jött ide?

kétkanál 2008.06.01. 12:57:42

Kehelyke, csak hogy egy kis fényt gyújtsak abban a pöttömnyi agyadban: Pünkösdkor (már mint i.sz 30-ban) a Szentlélek (remélem, ezt azért tudod mi) a 12 apostollal egyesült (nagyon kérlek, ezen ne akadj fönt) , és ezt tartja a Kereszténység az Egyház születésének.

"Már mondtam sokszor, hogy a vallás osztja meg leginkább az emberiséget. Meg aztán a vallás olyan dolog, mintha manapság is még mindig pattintott kőszerszámokat használnánk. Haladni kell a korral."

Apám, hogy te mennyire OSTOBA vagy! Egyrészt ezt így nem jelentheted ki, mert a nemzetiség, bőrszín legalább annyira (ha nem jobban) megosztja az emberiséget, mint a vallás. Másrészt, ha még azt sem tudod, mi az a Pünkösd, akkor nem hiszem, hogy olyan sokat tudnál a Magyar Államban létező legelterjedtebb valláscsoportról, a kereszténységeről. (Most nem magyarázom el, miért írtam csoportot, úgyse értenéd.) Akkor meg hogy is gondolod, hogy ilyen általános érvébnyű kijelentéseket tegyél? Nem az egyik bejegyzésedben írtad, hogy sajna már nem divat, hogy valaki értse azt, amivel foglalkozik? Akkor te miért nem teszed ezt? Magadnak hazudsz, vagy másoknak, vagy csak egyszerűen olyan csőlátású vagy, hogy erre nekem kellett hogy ráébresszelek?

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.02. 09:04:54

hihetetlen! a saját blogomon beszól valaki :)) ehhez már pofa kell :)))
na mind1 ez is egy vélemény, köszönjük szépen :))

Jorgen 2008.06.11. 17:04:19

Ugyan, ne foglalkozz a birkákkal, ezeknek a legnagyobb örömük, hogy térdben hajlik a lábuk. :) Szerintem nagyobb bűn mindent besz*pni gondolkodás nélkül, csak mert az le van írva egy római császár által összeeszkábált könyvben, mint az, hogy nem tudja valaki, mi a fene az a pünkösd. Hinni lehet idióta dogmák és rituálék nélkül is... sőt...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.12. 08:49:08

így érzem én is, persze fontos, hogy mi az, amit elhiszel lehet, hogy azt, amit egy könyvben olvastál, lehet, hogy azt, amit valaki mondott, de lehet, hogy amit valaki mondott, azt arra alapozta, amit olvasott :)
összességében: óvatosan az ítéletekkel...
süti beállítások módosítása