Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Most jó?

2008.06.23. 16:30 | KEhelyKE | 6 komment

Tudatosan igyekszem elhatárolódni (ez milyen hülye szó) mindenféle hírműsortól. Nem nézek, és nem hallgatok híreket. Teljesen felesleges. Hazudnak. Csúsztatnak. Mellébeszélnek. Talán az időjárás előrejelzésnek van némi értelme. Nyomaték a talánon és a némin. Akiknek igazán fontos az időjárás előrejelzés, azok nem abból a néhány percből fognak tájékozódni. Átlagembernek elég annyi, hogy kinéz az ablakon, és ha borús az ég, visz magával esernyőt, ha hideg van felöltözik, ha meleg van levetkőzik. Különben is. Manapság annyira változékony az időjárás, hogy egy nap lehet hideg, eső, meg kanikula is. Néha azért beleszaladok egy egy időjárásjelentésbe. Néha még télen is úgy fogalmaznak, hogy sajnos megint hideg lesz, meg nem lesz napos idő, meg hasonlók. Még jó. Mikor volt télen meleg? Vagy napos idő? Igen, néha van. Oké. De a télre nem ez a jellemző. Miért kell sajnálni, hogy télen hideg van. Főleg egy meteorológus szájából jön le hülyén. Ez itt Magyaroszág! Nem Florida. Itt télen hideg van és pont. Szóval oltják a jónépet.
Most viszont itt a várva várt meleg. Én mondjuk kurvára nem vártam. Megrohadok. Gondolom rajtam kívül mindenki más baromira élvezi. A csajok végre járhatnak meztelenül, a srácok legeltethetik a szemüket. Ez mondjuk szódával elmegy. Jó nézni a jó nőket, tényleg, de megvannak az árnyoldalai is, de most nem erről akarok szólni. Ez is megérne egy postot.
Szóval itt van végre a jó meleg idő! Éjjen! És akkor most mivan? Semmi. Tulajdonképpen. Ugyanúgy kell menni dolgozni, meg minden mást csinálni. Azzal a különbséggel, hogy ilyenkor sokkal nehezebb. Először is, kinek van kedve ilyen időben dolgozni? A munka persze nem kedv kérdése. Tehát megyünk dolgozni. Áll a levegő. A beton és a tűző nap igazán remek párosítás. Tömegközlekedés még rosszabb, mint máskor. Nincs levegő, mindenki izzad, meg büdös. A legtöbb munkahely leszarja, hogy meleged van, vagy nem kapsz levegőt. Még a nagy 'multik' is. A technológia adott. Még pénz is lenne rá mondjuk, de igazából senki nem foglalkozik vele. Ott van aztán a káros UV sugárzás. Na ezzel mit kezdjünk? Mármint az UV sugárzás káros hatásaival. Egyféleképpen védekezhetünk ellene. Teljesen elfedjük magunkat. Mindenki nem lehet irodában. Valakinek dolgoznia is kell.
Radikálisan meg kell változtatni az életmódunkat. A fogyasztási szokásainkról persze nem fogunk lemondani. A kisemberek azért nem, mert nekik már nem nagyon van miről lemondaniuk. A gazdagok, a híresek, meg a befolyásosak persze kurvára leszarják. Ők aztán végképp nem fognak lemondani semmiről. Erre tehát ne számítsunk. Mi lehet még? Felhagyunk a fosszilis tűzelőanyagok égetésével? Előbb utóbb úgyis elfogy. Biztosan megvannak már az alternatívák. Esetleg a szuperhatalmak mocskos nagy tartalékokat halmoztak fel. De az is elfogy persze. Nehezen tudom elképzelni mondjuk az USA-ról, hogy megengedi magának, hogy nem lesz mit tankolni a családonkénti három autóba.
A lényeg nem ez. Meg fogjuk találni a módját, hogy az életszínvonalunkat tartani tudjuk. Ami azt jelenti, hogy tovább fog nőni a népesség. A technológia fejlődésével persze sokkal hatékonyabb az egyre csökkenő termőföldek kihasználása, de ez is véges.
Belátható időn belül el fogunk jutni oda, ahonnan nincs tovább ezen a bolygón. Az még nagyon messze van, hogy elköltöztetjük a civilizációt egy másik bolygóra.

Mi a megoldás tehát!? Életmódváltoztatás. De hogyan? Millió nyelvi, vallási, kúlturális és még ki tudja miféle dolgok osztják meg az emberiséget. Egyáltalán nincs közös cél. Illetve van. A fogyasztás!

Hamarosan valóra válnak a legrémisztőbb tudományos-fantasztikus filmek. Minket ez nem érdekel. Mi addigra meghalunk. De hogyan élünk addig? Hogyan fognak élni utódaink? Mint az Isten, miután megteremtette az embert, aszonta: nesze vazze, csinálj, amit akarsz.

Lehet, hogy a dínók is azért haltak ki, mert felzabálták az összes kaját :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr17535435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.06.24. 23:09:36

Tudom, hogy nem vigasztal, de én is baromira utálom ezt a hőséget.

De igazából válaszoltál is magadnak:

A fogyasztási szokásainkról persze nem fogunk lemondani

Nem, mert mindenki valaki mástól várja a megoldást. Majomok. Ha szabad így fogalmazni.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.25. 09:11:40

... akkor találkozunk a Pokolban! :)

Vérszegény Éjszakai Dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.06.26. 14:42:21

Úgy tartják, hogy ott jó a társaság. :)

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.26. 15:24:39

persze, ott az összes haver :]

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.03. 23:07:28

Másik poosztodban meg már azt írod, elkezdtél hírtv-t nézni :D
Mostanában szinte ugyanazt mondja az időjárás-jelentés.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.07.04. 08:33:49

igen, számítottam rá, hogy valaki észreveszi :) nem összevissza beszélek, mikor ezt a postot írtam, még tényleg így voltam, a hír tévét azóta nézem, de ahogy írtam, nem fog sokáig tartani, nem is tartott, már alig kapcsolok oda...csak felhúzom magam :(
süti beállítások módosítása