Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Üzemanyag

2008.08.01. 12:09 | KEhelyKE | Szólj hozzá!

Manapság mindenhonnan azt hallani, hogy így, meg úgy az üzemanyagárak. Milyen érdekes. Az az érdekes, hogy bármennyibe is kerül, a közlekedési szokásokon egyáltalánnem változtat. Legalábbis nem látványosan.
Főleg kis hazánkban lehetne arra számítani, hogy csökken a forgalom valamelyest, ezzel a légszennyezés, satöbbi... miért is? Mindenki sír, hogy milyen szar. Kevés a fizetés, az árak az égben, bla bla bla. Ez nekem nem stimmel. Hogy lehet ez?
Mondjuk nálunk gazdagabb vidékeken is gondot okoz a magas üzemanyagár. Szerintem ki lehetne szűrni a felesleges autózást. Úgy értem, biztosan van hatékonyabb módszer annál, hogy családonként két, három autó, meg egy autóban egy ember, meg mindent közúton kell szállítani...nem értem, hogy lehet, hogy évent megduplázódik a légiforgalom..! Miért is kell annyi embernek annyiszor ide-oda röpködnie? El sem tudom képzelni. Komolyan. Ott van még az a sok autó-motor sport. Vajon mennyi benzin egy évben az a sok versenyzés, edzés, meg miegymás? Unatkozó milliomosokat utaztani baszott nagy óceánjáron...sorolhatnám.

Ezek felesleges dolgok. Sokminden felesleges persze. Minek egy embernek 23 autó, meg akkora ház, meg telek, ami egy kisebb ország területe...Semmi gyakorlati haszna. Egyszerre csak egy autót lehet vezetni. Rongyrázás az egész.
Vannak, akik egy átlagember havi fizetésének megfeleő összeget egy hajmosásra elköltenek. Nyitott ajtónál járatják a klímát, tökmind1 mennyi lesz a villanyszámla, simán kifizeti...

Emelkedni fognak az árak. Lehet, hoyg lesznek átmeneti csökkenések, de hosszú távon tuti egyre drágább lesz. A kereslet pedig egyre inkább nőni fog, de csökkenni biztos nem. Ez már közhely, de amíg mocskos sok pénzt keres az a néhány ember, addig annak a néhány embernek mocskos nagy hatalma lesz, és addig az a néhány ember fogja eldönteni a dolgokat.

A legfőbb érték az energia. Anélkül semmi nincs. Mi értelme van hatalmas vagyonokat felhalmozni, ha nem lesz kire hagyni? A pénz az csak egy darab papír. nem lehet elvetni,meg learatni. Nem porozza be a virágokat, nem része a táplálékláncnak, nem termel hőt, vagy bármit...
Mindenki képzelje el, hogy egy lakatlan szigeten van egy bőrönddel, amiben milliárdok vannak. A pénz nem ehető, nem iható. Kb. ez vár mindenkire. Az erőforrások végesek. Be lehetne osztani okosan, hiszen a Nap még néhány milliárd évig 'velünk lesz'.

Az élet persze túl rövid, mindenki élni akar. Lexarja,mi lesz 100 év múlva. Akkor ő már nem lesz. Vajon hogyan alakult volna az emberiség fejlődése, ha eleink is így gondolták volna?
Edison aszonta volna magában, hogy mi a francnak ez az izzó, eddig jó volt a fáklya is, meg a gyertya, amíg élek, már kihúzom. Ez csak egy példa. Minek szaporodunk, ha nincs jövőnk?

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr71595839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása