Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Szabadnap

2007.06.29. 23:39 | KEhelyKE | Szólj hozzá!

Hogy lehet az, hogy már elmúlt este tizenegy óra is és eddig fel sem tünt az idő múlása!? Ma szabadnapos voltam, így nem kellett állandóan azt a kurva órát nézni. De azért mégis furcsa. Persze tudom hogy nem én vagyok az első akivel ez megesett. Nekem ilyenkor mindig Einstein relativitáselmélete jut eszembe. Mindenki másképp érzékeli az idő múlását, attól függően, hogy a WC-ajtó melyik oldalán van. Másképp érzékeled az időt, ha a kedvenc játékoddal játszol, de másképp érzékeli az idő múlását mondjuk az éjszakai portás veled párhuzamosan. Mégis, ha ránézel az órádra, és ugyanakkor a portás is ránéz, pontosan ugyanazt fogjátok látni. Ha pontosan 60 perc múlva ránézel az órádra, akkor látni fogod, hogy egy óra eltelt, de persze nem erzed annyinak hiszen egy számodra kedves tevékenységgel töltötted az időt. A portás közben persze befonta a haját, mivel kurvára unatkozik es sokkal többnek érzékelte ugyanazt az órát. Tehát valójában nem telt másképen az idő, csak másképpen érzékeled. Hiszen az idő tulajdonképpen egy viszonyítás. Mi magunknak csináltunk egy skálát és azt mondtuk, hogy amíg a Föld egyet fordul a saját tengelye körül az 24 óra. De mondhattuk volna azt is hogy 10 óra. De ez vegülis mindegy is, hiszen valójában az a nagy kérdés, hogy miért is mérjük az időt? Persze tudom, vannak eszközök, melyek működéséhez elengedhetetlen a pontos időmérés, meg kell valami rendszer az életünkbe, de valójában az idő mérésével jött el a halál, vagy az elmúlás is. Képzeld el, hogy nincs idő, akkor nem öregszel meg, és nem várod a halált. Az élő szervezet folyamatosan átalakul és ennek része, hogy sejtjeink elhalnak és később egyre kevésbé újul meg, aztán eljön egy 'drasztikus' változás az anyagban és energiában, amit halálnak hívunk. Akár tetszik, akár nem, a világegyetem részei vagyunk, a testünk ugyanazokból az elemekből épül fel, ami már a világegyetem keletkezésekor is jelen volt. De ez valójában nem változik meg halálunk után sem. Ettől a pillanattól kezdve a szekrény is él? Vagy mi sem? Minden, ami körülöttünk van és mi magunk is bonyolult fizikai és kémiai kölcsönhatások egymást követő végtelen folyamata. Tehát akkor miért is mérjük az időt? És ha már mérjük, miért nem vesszük komolyan?

Más! Ígértem fényképet magamról, de rá kellett jönnöm, hogy nem készült mostanában egy épkézláb kép sem... még a photoshop se segít :)
Előbb - utóbb lesz! Remélem inkább előbb, mint utóbb (na tessék, megint az idő)

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr17108765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása