Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Az igazság odaát van

2007.09.25. 13:43 | KEhelyKE | 3 komment

A következő történet szerintem önmagáért beszél:

Megtörtént a Francia bíróságon

Egy 70 km/h max. sebességű útszakaszon, 250 km/h sebességgel radarba futó autós védőbeszéde a bíróságon :
Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát, amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette. Ahogy önök is tudjak, az 1837. július 4-i törvény kötelezi Franciaországot is a metrikus mértékegység használatára. Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit.
Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec-ban értendő. A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak. A rendőrök azt mondtak, hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek pontosságát. Tehát 2 km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adjak vissza a jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytan vettek el a rend éber őrei.

A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység, csak az, hogy "sebesség", ami így logikusan m/sec-et jelent!
Másik baki a KRESZ-ben a biztonsági öv, amire csak annyi előírás van, hogy be kell csatolni, de az nincs ott, hogy az ember előtt, vagy mögötte kell becsatolni!


Nem tudom sajnos, hogy mi történt ezután, de tulajdonképpen igaza van nem? A törvényeket nem ő találta ki. Tekintsünk el attól, hogy nalunk keveseknek van olyan autója, amivel ekkora sebességgel haladhatna és az utak is olyanok amilyenek, de vajon hogyan értékelne a bíróság egy ilyen érvelést? Na és a biztonsági öv?


Ha elfogadja az érvelést, akkor az azt jelenti, hogy rengeteg embert jogtalanul büntettek meg, ha nem fogadja el, akkor pedig megszegi a törvényt.
Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen törvények és rendelkezések vannak, amíg jó pénzért megveheted a legjobb ügyvédet, vagy lefizetheted a bírót.
Aki 'fennt van' az felrúghatja a szabályokat, aki 'lent van' az nem, de nem juthatsz 'feljebb' a szabályok felrúgása nélkül...

Most persze arra gondolsz, hogy teljesen egyértelmű, hogy a táblán az érték km/h- ban értendő. De általánosan elfogadott dolog, hogy ha nem mondunk mást, akkor az alapértelmezett esetről van szó. Ami pedig a szabályokat, törvényeket illeti, úgy kell(ene) megfogalmazni, hogy mindig teljesen egyértelmű legyen. Kiskapuk mindig is lesznek, hiszen nem lehet mindenre gondolni, de törekedni kell rá.
Ha azt kérdezi valaki, hogy milyen magas vagy es azt mondod hogy 175, akkor nyilván nem méterben értendő, de például, ha neked olyan verdád van, amiben a kilométeróra skálája m/s-ban mutatja a sebességet, akkor mi van?

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr57176499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nonoo · http://www.nonoo.hu/ 2007.09.25. 17:56:50

Teljesen jogos, hogy erre hivatkozott a francia fickó. A cégek is ezt csinálják a szoftverszabadalmas pereknél, ilyen kis szarságokkal nyernek hatalmas pénzeket mint pl. a playlist , meg egyéb, teljesen nyilvánvalónak tűnő dolgok.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2007.09.25. 21:04:59

A törvényeket azok a jogászok alkotják, tehát meg is talalják a kiskapukat, de néha fordul a kocka :)

Milyen perekről írtál Nonoo? Valami példa?
süti beállítások módosítása