Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Meg vagyunk mentve!

2007.10.30. 12:34 | KEhelyKE | Szólj hozzá!

Érdekes írásra bukkantam az imént:

Az elektronikai eszközökkel megvalósított távmunka évenként 9-14 milliárd kilowattóra elektromosságot takarít meg, mely hozzávetőlegesen egymillió háztartás energiaszükségletének felel meg egy fejlett országban.
Az amerikai Consumer Electronics Association (CEA) tanulmányának eredményei szerint a 3,9 millióra becsült amerikai távmunkás 840 millió gallon üzemanyagot spórol, miáltal a szén-dioxid kibocsátást közel 14 millió tonnával fogja vissza. A CO2 csökkentés esetében ez annyit jelent, mintha nagyjából két millió autót távolítanának el az utakról minden évben - állítja a CEA.
A jelentés megmutatja, hogy a fogyasztói elektronika a klímaváltozás elleni harc egyik sarkalatos pontja, mivel megelőzi a üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és csökkenti az üzemanyag-felhasználást.
Az eddig elérhető statisztikai adatok csupán azt mutatták, hogy az elektronikai eszközök mennyi energiát használnak, de eddig csak keveset tudtunk arról, hogy ezek környezeti hatásai milyenek.
Egy nap alatt egy számítógéppel és telekommunikációs eszközökkel otthonról dolgozó alkalmazott egy háztartás 12 óra alatt elfogyasztott elektromosságának átlagát, naponta körülbelül 6 liter üzemanyagot, és 17-23 kilogramm CO2 emissziót spórol meg a Földnek.
Emiatt is fontos hangsúlyozni az egyén szerepvállalását a éghajlatváltozás, így saját környezete védelmének szempontjából.
Az utolsó mondat tényleg nagyon fontos, hiszen mindenki felelőssége, hogy mi történik a környezetünkkel! Könnyű hibáztatni a gyárakat, meg terelni, hogy kisember mit tehet, de mind apró összetevői vagyunk egy nagy rendszernek, például, ha nem húzol megy egy apró anyát egy bazi nagy gépen, annak is lehetnek súlyos következményei!
Hiszen nem egy autó által kibocsájtott szén-monoxid mennyisége az, ami problémákat okoz, hanem az, hogy kurva sok autó teszi... Érted?
Ez társadalmunk egyik nagy hibája szerintem. Folyton azt halljuk, hogy mindenki külön egyéniség, mindenkinek legyen saját kis élete, stb. De a valóságban egy ember semmit nem tud elérni. Ne gondolja senki, hogy egy (elő)ember egyedül jött rá, hogy kell tüzet gyújtani, vagy a robbanó motort egy ember találta ki...sokáig sorolhatnám...
Bárhogy is történtek a dolgok idáig, és akárhogyan is lesz a továbbiakban, az mindenki felelőssége, mindenkinek igenis van hozzá köze.

Én, mint egyszerű kis emberke, nem állíthatom le a fegyverkezési versenyt, vagy nem iktathatom törvénybe, hogy mindenki tömegkölekedjen, ésatöbbi...
Érdekes, hogy a törvényeket mi találjuk ki saját magunknak, és elméletileg sokkal egyszerübb átirni néhány paragrafust, mint megtisztitani a levegőt, de mégis, valahogy még ez sem megy...
Arról nem is beszélve, hogy nem azért kell valamit tenni, vagy nem tenni, mert törvény van  róla..és különben is, sokmindenről van törvény, mégsem úgy van...

A törvények, és jogszabályok, és azok alkotói meg menjenek a halál faszára... úgy találom, hogy ez egy olyan móka, mintha felmennénk a pályára focizni, úgy, hogy nem ismerjük a szabályokat...mondjuk annyit, hogy rugni kell a labdát, aztán kész. Kb. ennyit tud egy átlagember a jogairól, kötelezettségeiről...
Képzeld el, hogy szabálytalanságot ítél a játékvezető, hiszen ő tudja a szabályokat, te meg csak a pályán vagy és próbálsz boldogulni.
Az egyetlen 'kis' különbség, hogy a foci esetében eldöntheted, hogy felmész- e a pályára játszani, de arról nem dönthettél, hogy megszüless, pláne ebbe a világba...
Mielőtt focizni mész, van lehetőséged megismerni a szabályokat, és ennek megfelelően játszani, ill. eldönteni, hogy akarsz- e játszani.
Úgy lenne fair, ha megismernénk a jogszabályokat, ha már óhatatlanul is annak megfelelően kell élni.
Ez most így olyan, mint a középkorban, csak a papok, szerzetesek tudtak olvani, így azt olvastak a bibliából, vagy egyéb írásokból az egyszerű embereknek, amit akartak...

Más...reggel munkába menet láttam egy rendőrautót, rajt a felirat, hogy szolgálunk és védünk..mindenki látott már ilyent..és valahogy eszembe ötlött:

kiket?es hogyan?

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr91212993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása