Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Utalom a 7főt

2008.04.07. 10:12 | KEhelyKE | Szólj hozzá!

Igazán nagyszerűen indul ez a hét(is) Budapesten. BKV sztrájk. Éjjen! Semmi nem megy 13:00-ig. Remek. Persze senkit nem érdekel, hogyan jutsz el a munkahelyedre. Iskolába. A szokásosnál is nagyobb dugók. Lassabb az áruszállítás, mentő esetleg nem ér ki időben, vagy a tűzoltó, vagy a rendőr, vagy autómentő, vagy sorolhatnám. Erre nem gondolt senki? Nehezen hihető. A sztrájkoló alkalmazottaknak is vannak családtagjaik, akik mondjuk nem BKV-nél dolgoznak, vannak gyerekeik, akik mennének iskolába...
Tudom, én, hogy le van szabályozva ez jogilag, lehet sztrájkolni, blabla bla...de könyörgöm! Ezt így nem lehet csinálni. Egy ekkora városban nem lehet gyalog közlekedni. Elhiszem, hogy többet akarnak keresni, meg egyebek, na de ki nem? Mi lenne, ha a nővérek csinálnák ezt? Az ember megvette a bérletet teljes hónapra. Nem jelentős az összeg, ha időarányosan nézzük, de ha mondjuk nincs nálad a bérleted, mert otthon hagytad - ami bárkivel megeshet - akkor 2500 forinttal kevesebbet kell hazavinned aznap. Kicsit ez sem frankó, főleg, ha nem egy emberről van szó...
Amúgy is veszteséges a cég, ki kell pótolni Állambácsinak (az adónkból ugyebár, korábban már írtam erről), tehát megint a polgárok szopnak és szopnak és szopnak..!
Viszont sokkal csendesebb minden. Több autó közlekedik, de nem jár se villamos, se busz, kinyitottam az ablakot reggel, és azonnal feltűnt! Alig akartam hinni a fülemnek. Ennyit számít? Igen! Mintha nem is Budapest lenne.
Az is feltűnt, hogy egy autóban egy embernél több is elfér. Az is feltűnt, hogy meglepően sokan tudnak biciklizni. Az is feltűnt, hogy a zuhogó eső ellenére sokan tudnak járni.
Az éremnek mindig két oldala van. Úgy tűnik, hogy BKV után is van élet. Persze egyszer mindenki meg tudja oldani, hogy haver vigye el autóval, vagy egyéb, hosszú távon más lenne a képlet.
Én is úgy jutottam el ma a munkahelyemre, hogy kollégám útba ejtett. Szerencsém volt. Biztos sokaknak nem volt ilyen lehetőségük ma reggel. Kevesek dolgoznak csak olyan közel a lakásukhoz, hogy ne kelljen utazni.
Olvastam valamelyik nap, hogy talán nem teljesen jogszerű a sztrájk. Nem ez lenne az első eset, amit nem teljesen jogszerűen történik, de ez messze vezetne, inkább azt akarom mondani, hogy a bíróság megállapítja két év múlva, hogy igen, valóban jogszerűtlen volt, akkor mi van? Semmi. Vicces...
Tehát összefoglalva, az a véleményem, hogy nekem semmi közöm ahhoz, hogy mi a bajuk a dolgozóknak, mégis én (is) szívok miatta. Ez nem frankó. Tényeg azt hiszi bárki is, hogy sztrájk bármit is megold? Mint azok a hülye tüntetések. Az sem jó másra, mint megbénítják a várost, károkat okoznak, kurva sok pénzbe kerül a sok rendfenntartó, és persze semmi nem fog változni.
Nem tudnak megegyezni? Nem tudják megbeszélni a dolgokat? Ne kínlódjanak! Nem kell Budapesten tömegközlekedés. Oszlassák fel a társaságot, fizessenek ki milliókat végkielégítés formájában, aztán mindenki oldja meg a közlekedést ahogy akarja. Ne más faszával verjék a csalánt, a kurva életbe már...
Sztrájkoljunk emberek! Ne dolgozzunk! Ne fizessünk adót! Majd meglátják a 'nagyok', hogy milyen ha mulat a nép...addig csináljuk, míg meg nem egyezünk, hogy mekkora legyen az áfa, meg a többi...
Azt mondom, addig nem lesz rend, amíg mindenki csak a jogait akarja, de a kötelességeire meg szarik. A jogokat meg kik írják?

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr2414785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása