Minden Mindennel Összefügg!

- Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...! - Ha nem látod a horgot a számban, ne fárassz!

Friss topikok

  • KEhelyKE: @Nonoo: talán rosszul fogalmaztam! a lényeg a beszédhiba, és hogy senki nem vette észre, így kell ... (2009.03.19. 17:32) Magyarok
  • Nonoo: Ma is érdemes volt felkelnem! (2009.03.07. 17:33) A nagy titok a nőkről és a wckről
  • KEhelyKE: Elég gáz, jah, de végül rájöttem, megoldottam :) És vállalom a felelősséget :) (2009.03.07. 16:46) vazz
  • delictum: Hurrá :D Beletartozom a 2%-ba :P (2009.02.28. 20:12) Teszt
  • senki alfonz: mivel te leírtad azt, amit a nő érez és gondol, a bejegyzés írója, meg a ffi érzéseit, lelkületét ... (2008.11.07. 22:38) Nőkről megint!
Online Users Bravium Blog-Toplista

Egyenjogúság-e van-e?

2008.07.07. 14:45 | KEhelyKE | 4 komment

Először is tessék megtekinteni ezt a linket: www.nicolausfilm.sk/videoTrojuholnik.html

Vicces? Igen. Szeretném hozzáteni hamar, hogy nyilván vannak olyan tesze-tosza pasik (is), akiknek gondot okozna azt a kurva elakadásjelzőt megfelelően kihelyezni. Mondjuk egy férfinek nincsen tartalék háromszöge :)
De nézzük akkor komolyan a dolgot! Először is, mi történhetett volna, ha az emberünk megy hátra, és a hölgyeménynek kellett volna kereket cserélni? 100%, hogy nem végezné el. Miért? Mert összekócolódik a haja, letörik a (mű)körme, koszos lesz a keze, nem tud legugolni szoknyában, elkenődik a sminkje, nem bírja el a kereket, nem tudná meglazítani a csavarokat, de ami a legfontosabb, van vele egy férfi, aki gond nélkül el tudja végezni. Joggal várja el egy nő, hogy a férfi végezze el a kerékcserét. A hölgyek másban jók, mint láthattuk, simán megoldotta a problémát...

Ez csak egy dolog. Számtalan esetben bebizonysodott már, hogy nem vagyunk egyformák. A hölgyek egyébként már számtalanszor bebizonyították, hogy sokmindnet meg tudnak csinálni. Rengeteg poszton bizonyítottak. Ez dícséretes.
Tudom én, hogy az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy egyenlőségjelet lehet rakni férfi és nő közé. Azt jelenti, hogy egy nő ugyanazt elérheti, mint egy férfi. De hogyan is éri el?Nyitva hagyom a kérdést, mindenki végigondolhatja...

A hölgyek nagyon jól kihasználják a férfiak genetikáját. Tudják nagyon jól, hogy mivel lehet bevágódni. Az egyenjogúság kérdését azért szeretném tovább folytatni. Abból az apropóból, hogy a napokban volt a búza melegfelvonulás. Mindenkinek megvan róla a véleménye. Olyan, amilyen. Eddig oké. Fel akarnak vonulni? Oké. El akarják magukat fogadtatni az emberekkel? Oké! Hiszen ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. Ez is oké. a közvélemény tiltakozik. Sőt, még sok buzi is. Érdekes módon ez látszólag senkit nem érdekelt. Ki nem szarja le a tiltakozó embereket? Úgysem tehetnek semmit. Kivonulnak majd a rohamosok, aztán szétverik a bagázst. Ez dicséretes. Rendnek kell lenni! Más esetekben miért is nem ilyen hatékonyak? Azok az emberek nem számítanak? Azok az emberek nem számítanak, akiket zavar, sért egy ilyen rendezvény? A 12-es karikát látta valaki? Ilyenkor nem számít? Azok, akiket ez a dolog zavart, le vannak szarva tehát.

Másik dolog. A napokban olvastam valahol, hogy regisztrálni akarják a bloggereket. Persze megőrizhetik az inkognitójukat, csak fontosnak tartják, hogy például egy ilyen melegfelvonulásról egy iskolás diák ír, egy szociológus, vagy egy rendőr, vagy egy akárki. Tehát lényeges, hogy miféle ember. Nem számít a véleményed, ha nem vagy kompetens a témában. Nekem ez jön le. Ennek mondjuk félig-eddig még hitelt is adnék. Persze véleménye mindenkinek lehet, de jó, ha az ember tudja, hogy mennyire hiteles. (Tegye fel a kezét, aki emlékszik olyan esetre, amikor a képviselők szavaztak arról, hogy névvel, vagy név nélkül szavazzanak-e egy bizonyos kérdésről!)
Érdekes módon amikor szavazás van, akkor ezek a dolgok nem számítanak. A legutóbbi, vizitdíjas esetnél láthattuk.

Nem megyek át politikába. Ezek emberi dolgok. Máshogy vélekedik valaki, aki a Kádár korszakban nőtt fel, másképp egy mai fiatal, másképp nőttünk fel, máshogy látjuk a dolgokat. Szerintem ezért nem működik ez a demokrácia dolog, meg liberalizmus. Nem lehet úgy csinálni dolgokat, hogy mindenkinek jó legyen. Nem lehet mindig mindenkinek a nyűgjét figyelembe venni.

Én azt mondom, hogy az a bizonyos józan paraszt ész kellene. De hol van itt már a józan ész? Mindenkinél tele a padlás ugye? Úgy általában mindennel...persze a politikából nem csak a józanság, hanem az ész is hiányzik. Ez a vélemény persze semmit nem ér, hiszen én nem értek a politikához. Azt persze mindenki érzi, hogy ez így nincs rendben.
Ha nem értünk a politikához, akkor hogy lehet, hogy jól érezzük? Most akkor nem baj, ha nem értünk hozzá, és van véleményünk? Nem, nem baj. Legyen. A baj az, hogy hiába van véleménye bárkinek is, látszólag nem változik semmi. Úgy értem, hiába nyilvánította ki sok ember, hogy nem akarja a ratyi-party-t, mégis volt.

Sokan akarják, hogy a jelenlegi kormány, de legfőképp a miniszterelnök mondjon le. Ez viszont nagyon komoly dolog. Miért is? Emberek! Ő, egy választott vezető. Ti választottátok magatoknak. Nem jött be? Akkor basszátok meg rosszul választottatok! A következő esetben majd jobban kell választani. Úgy kell mindenkinek, aki elhiszi a politikusok hazudozásait. Mindenki magát okolhatja. Miért van ez? Mert az emberek nagytöbbsége nem ért ezekhez a dolgokhoz. Én sem. Nem is szavaztam. Azért nem, mert nem jártam körül megfelelően a témát.
Tegyük fel, hogy kimész a lovira, és fogadsz. Persze nem nyersz, mert fingod nincs a lovakról, a lóversenyről, korábban még egy fuamot sem láttál, maximum kurva nagy mázlid van, ha nyersz. Miután tapasztalod, hogy nem jól választottál, odamész a kasszához, hogy mondjon fel a pénztáros? Ugye milyen hülyeség? Lesz még futam. Majd legközelebb jobban felkészülsz.
Abban az esetben, ha kiderül, hogy valami szar van a palacsintában, akkor előveszik a lovast, meg mindenkit, akinek köze van az ügyhöz. Ezt hiányolom én nagyban is.

Vannak, akik bármit megtehetnek, hiába ugat a többség, hogy neeeeeeeeeeeeeeeeem! Vannak, akik nem tehetnek semmit, hiába ugat a többség! Nincs egyenjogúság, semmilyen szinten...a többség csak addig érdekes, amíg szavazás van. Utána már nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kehelyke.blog.hu/api/trackback/id/tr42557304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.07. 23:58:46

jaj. Azt hol olvastad, hogy regisztrálni akarják a bloggereket?

(egyébként olyan szavazás már volt a magyar Parlamentben, amikor arról szavaztak, hogy ülve, vagy állva szavazzanak-e. :) Persze ez még '89 előtt volt.)

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.07.08. 02:13:26

sajnálom, nem emlékszem, valami hírportálon, gondolom az indexen futottam bele véletlenül :/
89 után is volt, még Hofi(R.I.P.) is 'mesélte' !

Nonoo · http://www.nonoo.hu/ 2008.07.18. 14:05:10

na. valahogy kikerult a blog a botok rss olvasojabol, aztan igy el is felejtkeztem rola. de most eszembe jutott, aztan betettem a sajat rss olvasomba.

a nos temahoz annyit tudnek hozzatenni, hogy szerintem ott az alapveto baj, hogy megszoktak, hogy mindig a figyelem kozeppontjaban vannak, kinyaljak a segguket uton-utfelen. aztan ha valaki beszol nekik, lebassza oket, akkor totalisan fel vannak haborodva es meg nekik all feljebb.

lenne 2 tortenetem is ezzel kapcsolatban, amik most nem egesz 1 hete tortentek meg velem, de felesleges leirnom oket, mindenki el tudja kepzelni. ugyanaz a szituacio, amirol elobb irtam.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.07.18. 17:45:45

oh Nonoo :) - én azért kíváncsi lennék arra két történetre, biztos tanulságos ;)
süti beállítások módosítása